Sziasztok,

Jövő héttől csütörtökönként 17:00 órától Szilágyi Móni egy különleges új óratípussal vár Benneteket!
 ÚJ óratípus! CORE tréning+STRETCHING óra minden CSÜTÖRTÖKÖN 17:00 órától Szilágyi Mónival! 
Mi is az a core? Röviden mag vagy henger izmoknak is szokták nevezni, mivel ezen izmok körbeölelik testünk csodálatos tartó oszlopát, a gerincünket, közvetlenül csatlakoznak annak valamely szakaszához.
Mondhatjuk azt is, hogy azon izmokról beszélünk, melyek testünkben mélyen helyezkednek el. Ám a mai holisztikus, (a testet egységes egésznek tekintő) megközelítés szerint már nem csak ezek a központi, mélyizmok tartoznak ide, hanem a kötőszövetes vagy divatos szóval mondva "fasciális" összeköttetések révén számos gerinctől távolabb eső izom is. Én azt szoktam mondani hogy core a medence, a csípő és lumbális gerinc régióhoz kapcsolódó izmoknak és kötőszövetes képleteknek összefoglaló neve. :-)
No, de mi is a haszna ennek az órának? Miért érdemes rendszeresen járnod core tréningre?
- javítja a testtartást, - testtudatot fejleszt, - csökkenti az életmódunk következtében kialakuló izomegyensúly felborulást, - megelőzhetők, vagy enyhíthetők vele a derék és csípőfájdalmak, - ha erős a core izomzat sokkal energiahatékonyabb lesz bármilyen egyéb edzésed, illetve ha más sportot űzöl, pontosabban tudsz dinamikus erőt kifejteni, - a jól funkcionáló test alapja a core edzés, - csak stabil alapra tudsz "építkezni", ha gyenge a core, elvész az erő a mozgás közben
Az óra felépítése: Bemelegítés után, melyben mobilizáljuk és felébresztjük a core izomzatot, kb. 30-35 percben teljes testre kiterjedő core izomzatot erősítő gyakorlatokat végzünk, fókuszban haránt hasizom, mély stabilizátorok a lumbalis gerincszakaszon (multifitusok, rotatorok), mély hátizmok, csípő stabilizátorok (kirotátorok, középső farizom, nagy farizom). Mindezt a test balanszára a jobb és a bal oldal, illetve az elülső hátsó lánc egyensúlyára fókuszálva.
Az edzést a különböző instabil testhelyzetek és/vagy eszközök, használata teszi majd rendkívül változatossá. Gyakorlatilag egy jó kis stabilizáló- erősítő edzésre számíthatsz kardio nélkül. Az óra végén 10-15 percben komplex statikus és dinamikus nyújthat végzünk, melyhez SMR-hengert is használunk.
 IDŐPONT:  csütörtökönként 17:00-18:00 óra között * Oktató: Szilágyi Móni * Részvétel jeggyel vagy bérlettel * Bejelentkezni NEM kell!

 Extra PÉNTEKI SALSATION!® óra Varga Mónival január 14-én 19:00 órakor! 
A SALSATION!® nem a salsa, mint zenei- vagy táncstílusból ered, hanem a salsa, mint "szósz" és a sensation szavakból.
Ez egy táncos edzésforma, amely - hasonlóképpen, mint a Zumba - több táncstílust foglal magába (salsa, merengue, bachata, dancehall, afro dance, stb.). Fontos eleme a zeneiség, sokkal inkább a dalszövegre fókuszál.
Ötvözi a lírai megjelenési formát a funkcionális training elemeivel, így egy igazán izgalmas táncos program jött létre. Az órán részletesen átvesszük a statikus és a dinamikus bemelegítést, melyek izolációkat, testhullámokat is tartalmaznak, majd megtanulunk egy pár koreográfiát. Az óra nem igényel semmilyen táncos múltat vagy gyakorlatot!
 IDŐPONT:  január 14. péntek 19:00-20:00 óra között * Oktató: Varga Mónika * Részvétel jeggyel (2.000 Ft) vagy bérlettel * Bejelentkezés ITT! * Szeretettel várunk mindenkit!

 Emésztést könnyítő 90 perces Hatha jóga óra január 16-án vasárnap 18:00-19:30 óra között Noémivel! 
A karácsony elmúltával sokan érezzük úgy, hogy elnehezültünk, lelassultunk a finom ételektől, sütiktől. Ha veled is előfordult ez az állapot, akkor a vasárnap délutáni emésztést segítő jóga neked szól.
Ezen az órán mind a fizikai testünk, mind pedig szellemünk, lelkünk feltöltését célozzuk meg. Nagy hangsúlyt fogunk helyezni a testünkben felhalmozott salakanyagok eltávolításának elősegítésére, ezért főszerepben a tudatos légzés, másrészt az emésztőrendszer, máj, vese területének aktivizálása lesz. Az órán olyan ászanákat fogunk végezni, amik támogatják a test méregtelenítését, javítják az emésztést. Segítségükkel helyreáll a korábbi egyensúly, újra energikusnak fogod érezni magad, javul a közérzeted.
A gyakorlatok közepes intenzitásúak, kezdő és haladó jógázók egyaránt végezhetik, mindenki megtalálhatja bennük a maga számára kihívást jelentő szintet. Ha szeretnél megszabadulni a felesleges méreganyagoktól, és felfrissítenéd magad, várunk szeretettel ezen az órán is!
 IDŐPONT:  január 16. vasárnap 18:00-19:30 óra között (90 perc) * Oktató: Turi Noémi, Hatha-, Vinyasa Flow jóga oktató * Részvétel jeggyel (2.600 Ft) vagy bérlettel * Bejelentkezés ITT! * Szeretettel várunk mindenkit!

 EMLÉKEZTETŐ! 
 SZOMBAT REGGELI IDŐPONT VÁLTOZÁS! 
Január 8-tól SZOMBATONKÉNT visszatérünk a "téli" időszámításra, és Kisbalázs Orsi reggeli első órája 8:00 óra helyett 9:00 órakor kezdődik:
- 9:00-10:00 óra ZSÍRÉGETŐ óra - Levendula terem, Orsi
- 9:00-10:00 óra AIR jóga óra - Jázmin terem, Erzsi
- 10:00-11:00 óra ALAKFORMÁLÓ óra - Levendula terem, Orsi
- 10:00-11:00 óra AIR kids óra (8-14 év) - Jázmin terem, Erzsi
Gyertek, és szülők/nagyszülők eddzetek EGYÜTT a gyerekekkel 10:00 órakor! Orsi óráira NEM kell bejelentkezni, Erzsi AIR kids órájára ITT! tudtok regisztrálni. Nagy szeretettel várjuk minden régi, új vagy újrakezdő vendégünket!

 HOMLOKLEBENY TERÁPIA indul kisiskolások számára Gyurik Ildi terapeuta vezetésével! 
A homloklebeny terápia egy speciális mozgásterápia, melynek folyamán mozgásos gyakorlatok segítségével ingereljük a frontális lebeny területét. A foglalkozások 90 percesek, melyek ideje alatt először egyszerűbb, majd folyamatosan nehezedő mozgásos feladatok elé állítjuk a gyermekeket. A terápia alapgyakorlatai az Alapozó Terápia módszerben is megtalálhatók.
Segítené a tanulásban a gyermekét?
A homloklebeny terápiát a tanulási-, figyelemtartási-, koncentrációs problémák, ADHD, ADD esetén ajánljuk. Csoportjaink heti két alkalmas rendszerességgel indulnak: hétfőn és szerdán 17:30-19:00 óra között.
A mozgással elsajátított, begyakorolt, több területet egyszerre aktiváló – beszéd, gondolkodás, mozgás – gyakorlatok által tanulási helyzetben is aktiválódnak a tréningezett készségek. Tanulási nehézségekkel, autizmussal, ADHD-val küzdő gyermekeknek ajánljuk.
A tanulási nehézségek ebben az esetben nem a részképesség problémákat jelentik, hanem inkább a feladatok megtervezésének, megszervezésének, az automatikus tevékenységek összehangolásának, a rugalmas gondolkodás nehézségét, hiányát. A gyermekeknek segít abban, hogy gondolkodásuk rugalmasabbá váljon, napirendjük tervezettebb legyen,viselkedésük kiegyensúlyozottabbá váljék. A csoportfoglalkozáson való részvétel feltétele egy 90 perces FELMÉRÉS.
 Felmérést végzi és a foglalkozásokat tartja:  Gyurik Ildikó Alapozó terapeuta, Homloklebeny tréner *  Felmérés ára:  13.000 Ft/90 perc *  Homloklebeny foglalkozás díja:  26.000 Ft/hó (8 alkalom, 3.250 Ft/90 p.)
 A csoport tagjainak életkora:  9-12 év *  A foglalkozások időpontja:  hétfő és szerda 17:30-19:00 óra *  Felmérés és foglalkozás helyszíne:  Maya Fitness *  Jelentkezés:  hétköznap és hétvégén 17:00 óra után a +36-31/200-5890-es telefonszámon, Gyurik Ildikónál * Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 Hagyományos és világító ÉLMÉNYFESTÉS gyerekeknek, felnőtteknek JANUÁRBAN is! 
Az élményfestésen nem feltétel a festeni, illetve rajzolni tudás, a kézügyesség. Nincs szükség semmilyen előképzettségre, csak nyitottságra! Az élményfestés anyaga úgy lett összeállítva, hogy megfelelő lépésekben, bátorságot merítve, örömmel alkothassatok remek társaságban! Hozd a barátnődet, osztálytársadat, unokatesódat, tesódat, vagy akár a szülőket, nagyszülőket is Magaddal, és alkossatok közösen!
Megismerkedhettek az akrilfestészeti anyagokkal, eszközökkel, megismerhetitek, hogy hogyan tudjátok kijavítani, ha valamit elrontottatok, önbizalmat meríthettek az alkotói munkában és nem utolsó sorban saját készítésű festménnyel is gazdagabbak lesztek. Minden kelléket mi biztosítunk! Kapsz ecsetet, festéket, vásznat és kötényt is. Alkotásod örök emlék marad, de lehet egy szívből jövő, személyes ajándék is!
 IDŐPONT:  január 16. vasárnap, 9:00-13:00 (4 óra) * VILÁGÍTÓ festmény: Cica fényfűzérrel * Életkor: 8 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril + világító festék
 IDŐPONT:  január 22. szombat, 9:00-13:00 (4 óra) * Festmény: Sárga sörányű ló * Életkor: 9 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril
 IDŐPONT:  január 23. vasárnap, 9:00-12:00 (3 óra) * Festmény: Pingvin piros sállal * Életkor: 5 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril
 IDŐPONT:  január 23. vasárnap, 13:00-17:00 (4 óra) * Festmény: Színes nő * Életkor: 14 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril
 IDŐPONT:  január 29. szombat, 9:00-13:00 (4 óra) * VILÁGÍTÓ festmény: Cipő * Életkor: 8 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril + világító festék
 IDŐPONT:  január 30. vasárnap, 9:00-13:00 (4 óra) * Festmény: Gésa esernyővel * Életkor: 14 éves kortól, felnőtteknek is! * Festék: akril
Létszám: 8-12 fő * Oktató: Balla Mónika, rajzoktató * Festmények mérete: 30x40 cm * Részvételi díj: 9.500 Ft. Ha ketten együtt jelentkeztek, adunk 5-5% kedvezményt! * Bejelentkezés ITT! * Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Ne felejtsétek el:  Masszázsra ITT  tudtok Andi, Hajni, Zita masszőreinkhez, és Access Bars kezelésre Anitához bejelentkezni!

A szoláriumot / szaunát regisztráció nélkül, bármikor használhatjátok nyitva tartási időben!

Termeink órarendjét itt találjátok: Levendula-terem és Jázmin-terem

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek, kérésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal (info@mayafitness.hu, +36/20/425-9905)!

Várunk Benneteket a Mayaban sok-sok szeretettel!

Üdvözlettel,

Szabó Irén
stúdió vezető

Maya Fitness És Mozgás Stúdió
1165 Budapest, Arany János u. 57.
20/425-9905
www.mayafitness.hu

Leiratkozás: ITT