Maya Fitness Home
Maya FitnessAz órarendben található óráinkat 5 csoportba soroltuk, így a hozzájuk tartozó színkódok megkönnyítik a választást, segítenek eligazodni az órák között az egyéni céloknak megfelelően.
Amire mindenképp oda kell figyelnünk, hogy idővel a testünk megszokja azt a terhelést, amit adunk neki, és ilyenkor stagnálni kezd a fejlődés. Ekkor érdemes más irányból terhelni izmainkat, szív- és keringési rendszerünket, hogy tovább tudjuk fejleszteni azokat, illetve igény szerint a fogyás is újra beinduljon. Ezért ajánlatos először olyan órával illetve órákkal kezdeni, ami számunkra megszokott és viszonylag kényelmesen megy (főleg, ha már régóta nem sportoltunk), majd egy-két hónap után belekezdeni más edzésekbe is. Például, ha valaki zsírégető órára jár az kezdetben nagyon jó és eredményes, de egy idő után ajánlott feljebb vinni a pulzust, ezzel megerősítve a szívizmot. Ilyenkor érdemes kipróbálni néhány magas intenzitású órát. Viszont ha valaki eddig magas intenzitású órákra járt csak, neki valószínűleg a nyújtó jellegű erősítő órák tennének jót (pl. pilates, gerinctorna, stretching), hogy megvédje ízületeit a sérüléstől az erősebb, ugrálósabb edzés során.

Body&Mind órák
Céltudatos óra a nyugodtabb edzéseket kedvelőknek, biztosítja a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között.
A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó, és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára.
AIR jóga AIR KIDS jóga bodyART® Gerincjóga Fascia + Stretching® Gerinctorna
Hangfürdő Gonggal, tibeti hangtálakkal Hatha jóga Kismama torna Kínai gerinctorna Pilates® Senior torna
Stretching® Suli jóga (8-14 év)
Alakformáló és zsírégető órák
Erő- és állóképesség fejlesztés és testformálás, a sovány izomzat fejlesztésén és felesleges zsírszövet elégetésén van a hangsúly. Az óra mozgásanyagát különböző eszközökkel egészítjük ki (fitball, body-ball, gumikötél, súlyzó, heveder) és a fő izomcsoportokat minden alkalommal megdolgoztatjuk.
Alakformáló Alakformáló babával BOSU® alakformáló deepWORK® Fitball alakformáló Funkcionális tréning
Intervall Kritikus zóna alakformáló PUMP® TABATA zsírégető TRX® TRX® Junior (9-16 év)
Zsírégető
Táncos órák
Egyszerű lépésekből álló, könnyen lekövethető koreográfiából épül fel, táncos elemeket vegyítünk a klasszikus aerobic mozgásvilágával. Az órán bemelegítést, stílusbeli ráhangolódást követően "koreográfiát" építünk, lépésről lépésre, az egyszerű elemeket fokozatosan bővítve.
A táncos óra fejleszti a koordinációs-készséget, és tökéletes feszültség levezető módszer. Hatékony állóképesség-fejlesztő és zsírégető hatású (mivel hosszantartó, folyamatos, alacsony és közepes intenzitású mozgásról van szó), fokozott testtudat kialakítására alkalmas kreatív mozgásprogram, a testtartás és a test formájának javítására szolgál.
Ajánljuk mindenkinek, aki esetleg unja már a standard aerobic órákat, s azoknak is, akik szórakozva, jó hangulatban szeretnének mozogni, zsírt égetni, állóképességet fejleszteni, alakot formálni.
Salsation!® Zumba®
Magas intenzitású órák
Nagy intenzitású, magas pulzusszámon végrehajtott mozgás. Általános erőnlét, kondíció, állóképesség fejlesztő, teljes testet átmozgató edzés.
Komfort zónán kívüli edzés, és ezért igen hatásos. Változatos, nem unalmas és sokoldalúan megmozgató óratípus.
Aero kick-box
Gyerekfoglalkozások
A gyerekfoglalkozások gyermekek életkorát figyelembe vevő játékos, fejlesztő tornák, amelynek egyik legfontosabb célja a mozgás megszerettetése. A torna során nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre; fejlesztjük a gyermekek kondicionális és koncentrációs képességét, melyek elengedhetetlenek az iskolai jó teljesítmény eléréséhez. A torna segíti a harmonikus, összerendezett mozgást, mely a szem-kéz-láb összehangolt mozgásán alapul. Különböző eszközökkel történő feladatok gyakorlása során fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a ritmusérzéket, javítjuk a testtartást, erősítjük a vázizmokat.
A foglalkozáson kényelmes viselet ajánlott. Az órák általában 45-50 percesek.
Alapozó terápia Angol ovistorna
(3-6 év)
Ovis jóga
(3-7 év)
TSMT