Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


Alakformáló babával (Regeneráló torna)

Egy mondás szerint, mivel a baba kihordásához 9 hónap kell, hogy testünk, szervezetünk átalakuljon, nagyjából ugyanennyi idő, tehát 9 hónap szükséges ahhoz, hogy szülés után visszanyerjük régi formánkat.
Egy gyermek kihordása jelentősen átalakítja a női testet; többek között kitágul a bőr, a csípő kissé kiszélesedik, lazulnak a szalagok, izmok, és már nem tartják úgy a testünket, mint korábban.
Ezen kívül a szülő nők jelentős részét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

A várandósság után érdemes megfelelő szakember segítségével fokozatosan visszatérni a sporthoz. Ezen az órán az alap alakformáló gyakorlatok mellett, olyan gyakorlatokkal találkozhattok, amelyek a szétnyílt hasizmok egymáshoz közeledését célozzák, erősítik a hátizmokat. Az egész test átmozgatása mellett figyelünk a helyes gyakorlat kivitelezésre. Az órát alapos nyújtással zárjuk.

Hüvelyi szülés után 6 héttel, császármetszés után 12 hét elteltével lehet részt venni az órán. Ha hamarabb szeretnéd elkezdeni a mozgást, arra megfelelő a Mummy Tummy torna, ezzel kapcsolatban is keress bátran. Az órára nyugodtan hozhatod magaddal a babádat, 2 év körüli totyogódat is.
Az órára jöhetsz kismamaként is!
A szülés utáni időszakban minden a baba körül forog, de minden anya megérdemli, hogy kicsit magával is törődhessen. Erre nagyon alkalmas ez az óra, hiszen egy kiegyensúlyozott, fitt és boldog anya mellett a babád is jobban érzi magát.

Szívügyem a kismamákkal, babákkal való foglalkozás, ezért is tartok kismama tornát és tevékenykedem szoptatási segítőként, és támogatom a szülés utáni regenerációt tornával.

Várunk szeretettel pénteken 10 órakor!

K. Évi