Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


Kínai gerinctorna

A WU SHUANG DAO YIN kínai gerinctorna mozgás és légzésterápián alapuló gyakorlatokból áll. A torna több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Alapja a kínai orvoslás, amely a megelőzéssel foglalkozik, a cél az egészség megtartása.

Ez a fajta gerinctorna lassú, nagy amplitúdójú, statikusan feszítő mozgásokból, légző gyakorlatból és a gyakorlatokhoz kötött keleti zenéből áll. Rendkívül fontos a gyakorlatok közben a légző gyakorlatok helyes kivitelezése, amely nemcsak méregteleníti a szervezetet, és jó hatással van a vérnyomásra, hanem erősíti a test védőrendszerét, és növeli a tüdőnk kapacitását. A hétköznapi tevékenységeink során csak minimálisan veszünk levegőt, amely nem tisztítja át szervezetünket. A légzés gyógyít!

A torna nyújtja az izmokat, csökkenti az ízületi beszűküléseket, rövidüléseket, növeli a mozgás-spektrumot, aktiválja az ízületi folyadék képződését. A gerinc melletti izmok megnyújtásával a porckorongok levegőhöz jutnak, és a gerinc mellett futó idegszálak felszabadulnak.

A gyakorlatok testtudatosságot adnak és megtanítanak arra, hogy külön-külön is odafigyeljünk egy-egy izomcsoportra a mozgás során. A beszűkült izmoknak nyújtásra van szükségük, hogy újra rugalmassá váljanak, és ne fájjon többé semmilyen mozdulat!

A gyakorlatokat a gerincre fókuszálva a nyaki-, háti- és deréktáji szakaszokra fejlesztették ki. A különböző gerincproblémákra, mint pl. a discushernia (porckorongsérv), scoliosis (gerincferdülés), schmorl-csomó, kopásos gerincbetegségekre találhatóak olyan gyakorlatok, amelyek nagymértékben javíthatnak a problémákon, sőt rendszeres tornával akár meg is szüntethetőek! Vagy vegyünk egy általánosnak tűnő problémát: a fülzúgást és fejfájást leggyakrabban "csak" a kötött nyakizomzat okozza. Rendszeres tornával ez is megszűnik!

Ne akkor döntsetek úgy, hogy tornázni kellene - amikor már fáj, hanem amikor még nem fáj, ezáltal megelőzve azt, hogy ne is fájjon többet! Kitartó gyakorlással a meglévő fájdalmak csillapíthatóak és megszüntethetőek. Ne hagyjuk, hogy a stressz, a betegségek, és a hanyag testtartás tönkre tegyen bennünket!

Öltözet: kényelmes viselet, zokni, cipőre nincs szükség.
Vélemények
"Szuper volt az óra, aranyos, segítőkész az oktató! Ha lesz lehetőségem megyek!"
"Nagyon jó volt az óra! Az elején előre hajláskor nem tudtam a kézujjaimmal megérinteni a talajt, ám az óra végére már majdnem a csuklóm is a talajon volt! Most gondban vagyok, melyik órá(k)ra is járjak majd?! :)"

Várunk szeretettel kedden 18 órakor!

Gabi