Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


BOSU® alakformáló

Az egyensúly minden mozgás alapja!
Urald és formáld a tested, légy stabil!

Az órán koordinációs félgömbbel dolgozunk, ami instabil alátámasztást biztosítva hatékonyabb, intenzívebb izommunkát, alakformálást eredményez. Emellett nagyban fejleszti az egyensúly-, és a koordinációs képességet.

Olyan izmokat is munkára bír, melyeket akarattal nem tudunk működtetni, csak instabil közegben kapcsolnak be. A mai ülő életmód által sajnos ezek az izmok elcsökevényesednek, mivel nem használjuk őket, viszont nagyban hozzájárulnak gerincünk védelméhez.
Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, mely során megtanuljuk az eszközön való helyes tartást, légzéstechnikát, majd fokozzuk a pulzust. Ezután következik 35-40 perc teljes testre kiterjedő edzés.
Az óra nem "ugrálós", idősebbek, térdfájósak is bátran elkezdhetik. A BOSU-n végzett gyakorlatokat alkalmanként színesítjük kézisúlyzó, gumikötél, fitball, softball használatával. Az edzés minden esetben 10 perces nyújtóblokkal zárul.

Ajánlott kortól, nemtől függetlenül mindenkinek, aki szeretne egy vidám, kihívásokkal teli csoportos órán részt venni. A BOSU-t tapasztalatok alapján a gyerekek éppúgy szeretik, akárcsak a felnőttek, s még haladó sportolók számára is kihívás. Az eszközt világszerte ugyanúgy alkalmazzák az élsportban, mint a rehabilitációban. A BOSU edzés rendszeres látogatásával hatása igen hamar, már pár hét alatt észrevehető és érezhető.


Előnyök:
Testtudat fejlesztése
Ízületi tok erősítése
Nincs erős talajra érkezés
Izom, erő, állóképesség
Szálkás izomzat, fokozza a zsírégetést
Kritikus zónák (has, popsi) hatékony formálása
Szép testtartás
Elcsökevényesedett mélyizomépítés
Preventív
Porckorongsérv megelőzés
Speciális mozgásanyagával oldja a stresszt
Gyorsaságfejlesztés
Egyensúlyérzék, ügyesség
Elősegíti a fő sportágad (futás, foci, box, stb.) teljesítményének növelését
Ha szeretnél egy vidám közösséghez tartozni
Ha újrakezdő sportoló vagy (pl. szülés után)
Ha kipróbálnál valami újat

Sok szeretettel várlak csütörtökön 18 órakor!

Évi