Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


Fitmummy® Tréning
fitmummy training

A Fitmummy® Tréning az első magyarországi komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

A programban kiemelt jelentősége van a fizikális vizsgálatnak, mely nem csupán a hasfal állapotára vonatkozik, hanem funkcionális teszteket is végzünk, hogy megtudjuk, hogy a hasfal sérülése mennyiben befolyásolja a mozgásrendszer működését.
3 lépcsős tréningprogramunk nagy hangsúlyt fektet az alapok újraépítésére, majd ennek birtokában a teljes mozgásrendszer hatékony és biztonságos tréningjére.
A rendelkezésre álló orvos- és sporttudományi eredményeket maximálisan figyelembe véve, a fizioterápia, a core-stabilizáció és a hatékony testedzés kritériumainak megfelelő mozgásprogramot állítottunk össze.

fitmummy training Mikor érdemes kezdeni?
Úgy gondoljuk, hogy az első lépcső gyakorlatait már a gyermekágyi időszakban, tehát a szülést követő első 6 hétben is végeznie kellene a kismamáknak, hiszen a szöveti gyógyulás szempontjából az első 6 hétnek óriási jelentősége van. Ezért igyekszünk az ehhez szükséges információkat minél szélesebb körben a várandós kismamák tudomására hozni. Mivel a tréning alapelve az idegrendszer és a mozgásrendszer kapcsolatának (neuromuszkuláris kontroll) helyreállítása, érdemes a szülést követően minél előbb elkezdeni a tréningprogramot. De akár pár hónappal, netán évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának.

Milyen formában lehet részt venni a Fitmummy® Tréningen?
Fitmummy® Tréning tartására az Almásy Mozgásakadémia által szervezett képzésen tanult és sikeres vizsgát tett trénerek jogosultak. A megnevezés védjegyoltalom alatt áll, mely garantálja, hogy csak valóban magasan képzett tréner tartson ilyen foglalkozást. Kiemelnénk, hogy ezt a képzést kizárólag államilag elfogadott sport- vagy egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek végezhetik el. A képzés kizárólag személyes részvétellel lehetséges. Minden óra kontaktóra, nem tanítunk online felületen! Elképzelhetetlennek tartjuk egy ilyen jellegű tréning megtanulását a személyes megtapasztalás nélkül, hiszen manuális vizsgálatokat is végeznie kell egy trénernek a kismamán. Ez pedig nem tanulható meg könyvből vagy internetről.
A tréning mindenképpen egy személyes vizsgálattal indul, mely során a tréner felméri, hogy milyen az érintett terület funkciója, idegrendszeri kontrollja, fizikai sérülései, hiányosságai. Ezt követően kezdi el a felmért állapotnak megfelelő - az első alkalommal egyéni - tréningprogramot.
Az alapok helyreállítását követően már csoportos órán is folytatható a tréning, ahol több lépcsőben történik a hasi-gáttájék regenerációja, újraprogramozása, az izomfűző kiépítése és a teljes test mozgásmintáinak újratanítása.
A tréning minimális eszközigényű, kezdetben eszköz nélkül, majd néhány eszköz segítségével végezzük a gyakorlatokat.

Ilyen jellegű regenerációs programot elképzelhetetlen egyszeri alkalommal megtanítani, hiszen nem pusztán izomerősítésről van szó, súlyosan téves elképzelés ez a hasi regenerációról!

Mivel az idegrendszeri szabályozás újraindítása, az ideg-izom kapcsolatok helyes kiépítése a cél, egy hétről-hétre változó, progresszív tréningprogram szükséges a megfelelő fejlődéshez, gyógyuláshoz, felépüléshez.

Fitmummy® felmérés
A tréningen felmérés nélkül nem lehet részt venni. A felmérés időtartam kb. 90 perc. Felmérésre bejelentkezni Kultsár Évánál lehet a 20/583-6162-es telefonszámon.

Árak:
Fitmummy® felmérés: kb. 90 perc, a felmérés ára 5.200 Ft/fő.
Fitmummy® tréning: 60 perc, a torna ára 4.800 Ft/fő.
A felmérés és a torna árát is az oktatónál, Kultsár Évánál lehet személyesen készpénzben kifizetni.