Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció


NMPT Tréning

Mi is az NMPT?
Natural Movement Pattern Training - Természetes Mozgásminta Tréning

A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós mozgásprogramja, melynek kidolgozója Bene Máté (gyógytornász, porckorongsérvspecialista, fizioterapeuta).
Mindig minden változik, gerincünk is egy folyamatos evolúciós változáson megy keresztül, már sokkal többet ülünk a számítógép előtt, mint régebben, megváltozott az életmódunk és így megváltozott a mozgásunk minősége is. Az ülő életmódból adódóan egyre többünknek fáj a dereka, nyaka, háta, térde, stb. Mégha rendszeresen mozogsz, sportolsz is, sajnos akkor is a rossz mozgásmintára erősítessz rá, vagyis rögzíted azt.
Kivéve, ha megtanulod az NMPT-t alkalmazni! :-)

Az NMPT korrekciós gyakorlatprogramja segít ezt a folyamatot megállítani, újratanítja a helyes mozgásmintát, mely alapvető fontosságú az aktív, egészséges hosszú életévekhez. Ez nem pusztán gerinctorna, vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és a jövőnk új preventív szemléletű mozgásrendszere, melyet kellő gyakorlás után hatékonyan tudsz alkalmazni bármilyen sporttevékenységed során is.
Az NMPT hosszútávú konkrét hatása:
a nyaki gerinc krepitációjának csökkenése
a háti és lapocka környéki izomfájdalmak csökkenése
könnyebb és zökkenőmentesebb járás
vállízületi lágyrészfájdalmak csökkenése, megszűnése
korábbi sportsérülések fájdalmainak enyhülése, megszűnése
erősebb és stabilabb derékérzet
csökkenő haskörfogat >> vékonyabb derék
később elfáradó derékérzet
a korai teniszkönyök és csuklóízületi problémák oldódása, enyhülése
radikálisan javuló tartás, minden erre való koncentráció nélkül
térdízületi problémák enyhülése
"kattogó csípő" elhallgattatása
könnyedebb járás, nagyobb mozgásigény, kisebb fáradtság
"növekedés érzet"

Ezen a hiánypótló extra órán megtanítok neked egy olyan új mozgásprogramot, amely precíz pontos kivitelezésével, és rendszeres végzésével megelőzhetők a gerinc és ízületi problémák nagy része (porckorondsérv, ízületi kopások, váll, csípőfájdalmak stb.).
Tekintettel arra, hogy a gyakorlatok hatékonysága a rendkívül precíz, pontos beállítások és kivitelezés megfelelő minőségének függvénye, a létszám limitált!
Szeretettel várunk!

A tanfolyam időpontja: Egyeztetés alatt!
A tanfolyam időtartama: 2 óra (1x2 óra)
A tanfolyam díja: 4.800 Ft/fő
Oktató: MÓNI
Jelentkezés: ITT!
Elérhető szabad helyek: A jelentkezésnél megtekinthető, ITT!

NMPT Gyakorló óra
Ezen a 60 perces órán már csak a gyakorlatokkal foglalkozunk. Lehetőség nyílik kijavítani az otthoni gyakorlás során felmerülő hibákat, helyére tenni és tudatosítani a mozdulatokat.
Az ideg-izom kapcsolatok helyes működésének, az izmok bekapcsolási sorrendjének a megszilárdítása a cél, ezáltal ízületek és a gerinc tehermentesítése. Testtartásjavítás, gerincsérv megelőzés.
Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan gyakorlat, amely "AHA" élményt nyújt majd. Azaz, végre ráérzel néhány feladat pontos kivitelezésére. Aztán egyre többre. :-)
Az NMPT gyakorlatai kitartó ismétléssel tudnak csak megfelelően beépülni a mindennapjainkba. Ehhez nagymértékben hozzásegít az NMPT gyakorló tréning, melyen az időközben felmerülő kérdéseket is átbeszéljük.