Maya Fitness Home
Kedvezményes regisztráció
Maya Fitness

Szolárium
Szolárium

A szolárium szebb és tisztább bőrt biztosít, a sejt anyagcsere felgyorsítása a szövetek fokozott oxigén-ellátásához vezet és megakadályozza a bőr-rendellenességek kialakulását.
Javítja a test immunrendszerét, az ultraibolya sugárzás aktiválja a fehérvérsejteket, melyek a testet megtámadó baktériumok ellen harcolnak. Az ultraibolya sugárzásnak kiegyensúly ozó hatása van az idegrendszerre, pozitívan befolyásolja a vegetatív idegrendszert és a pszichikumot, általános jó közérzetet biztosít.
A szolárium kímélőbb hatással van a bőrre mint a természetes napfény, mivel az ultraibolya B sugarak arra a szintre vannak csökkentve, amely minimálisan szükséges a biológiai hatások elérésére, az ultraibolya A sugarak pedig arra a szintre, amely minimálisan szükséges a napbarnított szín eléréséhez.
A szolárium a természetes napfényhez hasonló jól kiegyensúlyozott spektrummal rendelkezik és ezért biztosítja a napsugárzás minden lehetséges kedvező hatását az emberi test számára.

A szoláriumban használt csövek típusai:
Sexy Cacao 0.3 EU: A profi! 100%-os kakaóbarna bársonyos bőrszín, intenzív új pigmentáció és D-vitamin képzés, tartós mélybarnítás. Tökéletes műszaki alap, tökéletes barnítás. Az eredmények legmerészebb álmait is felülmúlják. Kiemelkedő a 0.3-as lámpák közül, az abszolút prémium kategória!
Collagen Beauty Care R: Fiatalodj fénnyel! A kollagén lámpával te is megőrizheted a bőröd feszességét! A kezelés megerősíti a bőrben lévő erek, hajszál-véredények falát, jobb vérellátást biztosít és segíti a bőr méregtelenítését. A berendezésben használt csövek speciálisan az 550-700 nm-es tartományban bocsátják ki a finom vörös fényhullámokat, a bőrszerkezet javításához szükséges kollagén termelésre ösztönözve a bőrt.

Néhány tanács a szolárium használatához:
Szolárium használat előtt mindenképpen távolítsuk el a sminket!
Mindig fokozatosan növeljük a szoláriumban töltött idő hosszát, így elkerülhető a leégés (kezdjük 3-6 perccel, majd emeljük 8-12 percre, végül 12-18 percre a szoláriumban töltött időt)!
Szolárium használat után célszerű hidratáló krémet használni, mely megelőzi a bőr kiszáradását!
Szoláriumozás alatt mindig csukva kell tartani a szemet - ehelyett védőszemüveg is használható -, mert az erős fénysugár károsíthatja a látást, s akár szürkehályogot is okozhat. Ne nézzen közvetlenül a csövek fényébe működés közben, viseljen szemüveget! Ha kontaktlencsét használ, napozás előtt vegye ki őket! Napfürdőzés előtt mindig el kell távolítani az ékszereket, melyek nem csak hátráltatják az egyenletes barnulást, de átmelegedés esetén megégethetik a bőrfelületet is. Két szoláriumozás között tartson minimum 48 órás szünetet. Hetenként maximum háromszor szoláriumozzon, és ne lépje túl az évi 30 alkalmat. 16 éves kor előtt ne használják a szoláriumot!

Ellenjavallatok:
fényérzékeny bőrtípus
a testfelületen 20 db-nál több, 2 mm-nél nagyobb festékes anyajegy, a tipikustól eltérő anyajegy
a vendég- vagy családja kórtörténetében bőrrák, festékes bőrdaganat (melanoma) előfordulása
fényallergia, illetve fény okozta vagy fénytől súlyosbodó bőrgyulladás
fényérzékenyítő (fotó aktív) gyógyszer (vízhajtók, antibiotikumok)

Fontos: Mindenki a saját bőrtípusának megfelelő ideig használja a szoláriumot. A szolárium használata a vendég saját felelőssége!
A szolárium használatának díja: 80 Ft/perc

Infraszauna

Infraszauna

Az infraszauna jótékony hatásai:
Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra is remek megoldás lehet. Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a testet és ott fejtik ki jótékony hatásukat.
Különböző betegségek, mint az izom és ízületi betegségek, sportsérülések, különböző hát- gerinc- és végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek és allergiás bántalmak kezelésére kiváló.
A téli időszakba megakadályozza az influenza kialakulását és szövődményeit.
A közérzetet pozitívan befolyásolja és csökkenti a fáradságot.
Egészséges szervezet ellenálló képességének a megőrzésében is segít, ugyanis az infraszauna kiváló immunerősítő.
Növeli a vérkeringés intenzitását, ami a szív működésének hatékonyságát fokozza.
Izzadás által méregteleníti a szervezetet.
Úgy érhetünk el súlycsökkenést, hogy nem kell megerőltető és fárasztó mozdulatokat végeznünk.
Nagyszerű kalória- és zsírégetésre. Fél óra használat alatt 600-800 kalóriát éget el a szervezetünk, ami 10-15 kilométer futásnak felel meg.
Gyorsítja a sebek gyógyulását.
Depresszió- és stressz megelőző hatása van.
A nők makacs ellenségénél, a narancsbőr (cellulitisz) eltüntetésénél is csodákra képes.
Infraszauna használat során a ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé és fiatalosabbá válik.

A szaunában elhelyezett sótégla jótékony hatásai:
A meleg levegő hatására felszabaduló sóionok a légzőszervekre kedvezően hatnak, fertőtlenítve a légutakat csökkentik az asztmás, és allergiás panaszokat.
Az átvilágított himalája sótéglák kellemes narancssárgás-vöröses színükkel nyugtatólag hatnak.

Fontos: Az infraszaunát mindenki a saját egészségi állapotának ismeretében, saját felelősségre veszi igénybe! 14 év alatti személy nem tartózkodhat szülői felügyelet nélkül a szolárium / szauna helyiségben!
Az infraszauna használatának díja: 600 Ft/30 perc/fő

Várunk sok szeretettel minden nap, a nyitvatartási időben (nyitás: órakezdés előtt 30 perccel)!
Az infraszauna és szolárium használatára KIZÁRÓLAG a szokásos nyitvatartási időben van lehetőség, tehát az órarend szerinti utolsó óra vége automatikusan ezen szolgáltatások használatának végét is jelenti.